Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
zwani.com myspace graphic comments
visit twitterbackgrounds.org for more

Saturday, February 2, 2013

Mudahnya Seorang Wanita Untuk Masuk SYURGA..

Assalamualaikum dan semoga semua dalam keadaan sihat dan dalam limpah rahmat Allah sentiasa...


Sumber:- http://www.facebook.com/rumahtanggakeluargamuslim

Mudahnya Seorang Wanita Untuk Masuk Syurga...

1 - Seorang wanita yang jahat adalah lebih buruk daripada 1000 orang lelaki yang jahat.

2 - Dua rakaat solat daripada wanita hamil lebih baik daripada 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil.

3 -  Wanita yang beri susu kepada anaknya daripada buah dadanya akan mendapat satu pahala daripada setiap satu titik susu yang diberikannya.

4 -  Apabila suami pulang ke rumah dalam keadaan letih dan isteri layan dengan baik akan mendapat pahala jihad.

5 -  Seorang Isteri yang habiskan malamnya dengan tidur yang tidak selesa kerana menjaga anggota keluarga yang sakit akan mendapat pahala seperti membebaskan 20 orang hamba.

6 - Isteri yang melihat suami dengan kasih sayang dan suami pula melihat isteri dengan penuh kasih sayang, Allah s.w.t akan pandang dengan penuh hormat.

7 - Wanita yang menyebabkan suaminya keluar di jalan Allah s.w.t dan kemudian menjaga rumahtangganya akan masuk syurga 500 tahun lebih awal daripada suaminya dan jadi ketua kepada 70 000 malaikat dan bidadari. Wanita itu akan dimandikan dalam syurga lalu menunggu suaminya sambil menaiki kuda yang dibuat dari permata Yaqut.

8 - Wanita yang tidak cukup tidur pada malam hari kerana menjaga anak yang sakit akan diampunkan oleh Allah s.w.t seluruh dosanya dan bila dia hiburkan hati anaknya, Allah s.w.t akan memberikannya 12 tahun pahala ibadat.

9 - Wanita yang memerah susu binatang dengan bacaan "Bismillah" didoakan oleh binatang itu dengan doa keberkatan.

10 -  Wanita yang menguli tepung dengan "Bismillah" Allah s.w.t akan berkatkan rezekinya.

11 -  Wanita yang menyapu lantai dengan berzikir akan mendapat pahala seperti penyapu lantai Baitullah.

12 -  Wanita yang menjaga solat, puasa dan taat pada suami, Allah s.w.t mengizinkannya masuk syurga dari mana-mana pintu syurga yang ia kehendaki.

13 - Pahala bagi wanita hamil adalah seperti berpuasa pada siang hari dan beribadat pada malam hari.

14 - Wanita yang bersalin akan mendapat pahala 70 tahun solat dan puasa dan setiap kesakitan pada satu uratnya Allah s.w.t akan beri satu pahala haji.

15 - Sekiranya wanita itu meninggal dunia dalam masa 40 hari selepas bersalin ia dikira mati syahid.

16 - Apabila seorang wanita yang menyusukan anaknya yang menangis diwaktu malam dengan sabar, dia dapat pahala satu tahun sembanyang dan puasa.

17 -  Kalau wanita menyusui anaknya sampai cukup 2 suku tahun maka malaikat di langit datang bawa khabar gembira bahawa syurga wajib bagi kamu.

18 - Kalau isteri layan suami tanpa khianat, akan dapat pahala 12 tahun solat.

19 - Wanita yang picit suami tanpa disuruh dapat pahala 7 tola emas manakala isteri yang picit suami bila disuruh akan dapat pahala 7 tola perak.

20 - Wanita yang meninggal dunia dengan dapat keredhaan suami, dia akan masuk syurga.

21 -  Seorang wanita  solehah lebih baik daripada 70 orang lelaki yang soleh.

22 -  Jika suami mengajar satu masalah agama pada isterinya dia akan dapat pahala 80 tahun ibadat.

23 - Semua orang akan dipanggil untuk melihat wajah Allah di akhirat tetapi Allah s.w.t sendiri akan datang pada wanita yang memberati auratnya iaitu yang memakai purdah di dunia ini dengan istiqamah (tetap).

24 - Seorang isteri yang menyambut baik kedatangan suaminya yang dalam keadaan marah, Allah s.w.t akan beri kepadanya setengah pahala jihad.

25 -  Allah s.w.t berkati dalam rezeki bila seorang wanita memasak dengan zikir "Bismillah".

26 - Allah s.w.t akan melaknati wanita yang sengaja mendedahkan auratnya kepada lelaki yang bukan muhrimnya.

Sumber : myibrah.com

No comments:

Post a Comment

JANGAN TAK KLIK