Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
zwani.com myspace graphic comments
visit twitterbackgrounds.org for more

Tuesday, July 1, 2014

Ayat Kursi Sebagai Pendinding

Assalamualaikum... Ayat Al-Quran adalah senjata dan ubat segala penyakit. Insya Allah sentiasa dekat denganNya... Moga hidup kita lebih tenang dan ceria dalam melalui hari-hari kehidupan seharian kita...Sumber:- https://www.facebook.com/anugerahquran

Anda boleh mengamalkan ayat kursi sebagai pendinding untuk melindungi kediaman dan harta anda. Kaedah ini diambil dari salah seorang sahabat Nabi yang bernama Abu Ayyub al-Ansari r.a.

Kaedahnya ialah :-

1) Mulakan dengan membaca surah Al-Fatihah.

2) Hadapkan badan ke pintu utama rumah sambil membaca Ayat Kursi dengan 9 waqaf (tempat berhenti), selepas itu mula keliling dari sebelah kanan rumah.

3) Lakukan sebanyak mana yang mungkin dalam bilangan pusingan ganjil (1, 3, 5, atau 7). Bilangan maksimum adalah 7. Cukup sekali sekiranya kawasan rumah adalah sangat luas.

4) Perlu terus membaca Ayat Kursi semasa berjalan mengelilingi rumah sehingga habis pusingan dengan niat untuk melindungi kediaman.

5) Jika anda ingin meletakkan pendinding untuk kenderaan dengan Ayat Kursi, bacaAyat Kursi dengan bermula daripada sebelah kanan kenderaan.

6) Jika anda ingin memagari dusun atau kebun, baca Ayat Kursi dengan niat untuk memagari dengan hanya berdiri di tengah-tengah dusun itu.

# Perlu diingatkan, penggunaan tangkal, azimat, wafak dan seumpama dengannya untuk tujuan pendinding dan pertahanan diri adalah ditegah sama sekali. Kita memohon kepada Allah semata-mata

Amalan dengan menggunakan ayat-ayat Quran adalah wasilah untuk mencapai keinginan dan sudah semestinya kita dianjurkan berbuat demikian.

Mudah-mudahan Allah SWT  menjauhkan kita daripada perkara yang boleh membatalkan iman dan kekufuran. Yang terbaik hanya dari Allah. Selamat beramal...

## Jika rumah teres atau pangsa, anda boleh membacanya sekadar berdiri di depan rumah dengan berniat untuk memagar kawasan rumah...No comments:

Post a Comment

JANGAN TAK KLIK