Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
zwani.com myspace graphic comments
visit twitterbackgrounds.org for more

Saturday, December 28, 2013

Peringatan Untuk Wanita.

Assalamualaikum... Hari ini nak kongsi sikit ilmu khas untu wanita-wanita dan peringatan untuk diri sendiri terutamanya... Ngeri bila membayangkan betapa ramainya wanita yang menjadi ahli neraka. Ayuh kawan-kawan, sementara masih diberi kesempatan dan nyawa ini, marilah kita sama-sama memperbaiki segala kekurangan diri... Moga kita semua beroleh manafaat dari info ini dan berubah ke arah yang lebih baik dan mendapat keredhaan Ilahi... :)KHAS UNTUK WANITA
ASTARGFIRULLAHALAZIM, YA ALLAH PERINGATAN KEPADA WANITA!!!

Pinjam 5 minit jew... (Tolong ingatkan kepada kaum wanita yang anda kenal)

Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat, renungan khususnya untuk para wanita. Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat Rasulullah saw menangis mankala ia datang bersama Fatimah. Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw, mengapa beliau menangis. Beliau menjawab, "Pada malam aku di isra'- kan, aku melihat perempuan- perempuan yang sedang disiksa dengan berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang sangat berat dan mengerikan siksanya." 

Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya.
 "Aku lihat ada perempuandigantung rambutnya, otaknya mendidih. 
Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair dituangkan ke dalam tengkoraknya. 
Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kala jengking. 
Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka. 
Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri. 
Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena penyakit sopak dan kusta. 
Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar, beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. 
Aku lihat perempuan yang rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka," kata Nabi saw. 
Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan, "Mengapa mereka disiksa seperti itu?" 

* Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, Adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang bukan muhrimnya. 
Perempuan yang digantung susunya adalah isteri yang 'mengotori' tempat tidurnya. 
Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan nifas. 
Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan muhrimnya dan suka mengumpat orang lain. 
Perempuan yang memotong sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan dirinya kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya. 
Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan kalajengking padanya karena dia meninggalkan solat dan tidak mahu mandi junub. 
Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan pendusta. 
Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci suami." 

Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis. Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan. 

Sekarang Anda mempunyai dua pilihan: 
1. Biarkan info ini tetap dalam page/grup ini. 
2. Share info ini ke sejumlah orang yang Anda kenal dan Insha Allah redha n ade gnjran pahalanya, Subhanallah !!! subhanallah .. No comments:

Post a Comment

JANGAN TAK KLIK