Scrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text GeneratorScrolling Glitter Text Generator @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
zwani.com myspace graphic comments
visit twitterbackgrounds.org for more

Saturday, October 26, 2013

Kelebihan Minum Air Masak

Assalamualaikum... Air masak??? Nampak biasa je kan tapi rupanya banyak kelebihannya kepada tubuh badan kita...


Sumber:- https://www.facebook.com/bukuresepi

Kelebihan Minum Air Masak:

1- Menguruskan Badan
Khabar gembira buat para wanita yang tengah berdiet. Air putih tidak mengandungi kalori, gula ataupun lemak dan ini  ternyata mampu mengurangkan berat badan kita.

2 - Meningkatkan Kesuburan
Air putih dapat menghasilkan hormon testosteron pada kaum Adam serta hormon estrogen pada kaum Hawa.

3 - Melancarkan Sistem Pencernaan
Minum air putih dalam kuantiti lapasn gelas setiap hari akan melancarkan sistem pencernaan. Ia dapat menghindarkan dari mendapat sembelit malah pembakaran kalori juga akan berjalan dengan efisien.

4 - Melambatkan Proses Pertumbuhan Zat Yang Menyebabkan Kanser.
Air putihbukan sahaja melambatkan pertumbuhan zat penyebab kanser, malah ia juga dapat membantu mencegah penyakit hati dan ginjal.

5 - Perawatan Kecantikan
Kekurangan pengambilan air putih menyebabkan tubuh menghadapi kesulitan untuk menyerap air. Sekaligus mengakibatkan kulit kering dan berkerut.

6 - Tubuh Lebih Segar Dan Sihat
Khasiat air putih bukan sekadar untuk membersihkan tubuh sahaja. Tetapi juga sebagai zat yang sangat diperlukan tubuh. Kita mungkin dapat bertahan bila kita tidak makan beberapa hari, namun tidak mungkin dapat bertahan jika tidak minum air. Ini kerana air merupakan bahagian terbesar dalam komposisi tubuh manusia.

7 - Menyihatkan Jantung
Air putih juga diyakini dapat menyembuhkan penyakit jantung. Bahkan pada saat ini juga sudah banyak perubahan altenatif yang memanfaatkan penggunaan air putih.

8 - Ubat Kepada Penyakit Strok
Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati penyakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah dan sistem pernafasan.

No comments:

Post a Comment

JANGAN TAK KLIK